Παγωτό,εύκολο,γρήγορο και με ελάχιστες θερμίδες

Παγωτό,εύκολο,γρήγορο και με ελάχιστες θερμίδες

Παγωτό,εύκολο,γρήγορο και με ελάχιστες θερμίδες

Το καλοκαίρι είναι εδώ και δεν γίνεται να μην απολαύσουμε ένα ωραίο δροσιστικό παγωτό.Μην μου πείτε οτι υπάρχει κανείς που μπορεί να αντισταθεί γιατί πιστεύω θα πεί ψέματα.Αυτό που μπορώ να δεχτώ είναι ότι ο καθένας έχει τις επιλογές του στο τι γεύση του αρέσει ,αυτό ναι αλλά όχι οτι δε τρώει.

Το θέμα των παγωτών ξεκινάει απο τα παιδικά μας χρόνια που περιμέναμε να έρθει το καλοκαίρι για να πέσουμε με τα μούτρα .Αν θυμάστε οι γονείς μας δεν μας άφηναν να φάμε εαν δεν έπιαναν για τα καλά οι ζέστες .Οταν ερχόταν η ώρα να ξεκινήσουμε τα παγωτά ,αρχίζαμε και τα μετρούσαμε,ρωτούσαμε ο ένας τον άλλο πόσα παγωτά έχει φαεί,τι γεύση;γενικώς το απολαμβάναμε χωρίς να μας ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνο η απόλαυση.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και μεγαλώσαμε. Λίγο εως πολύ έχουμε αρχίσει και προσέχουμε τη διατροφή μας άλλος έτσι άλλος αλλιώς τι να κάνουμε.Οπότε θέλουμε ναι μεν παγωτό ,δροσιστικό,γευστικό αλλά με λίγες θερμίδες.Σας έχω μια πρόταση που είναι πολύ ωραία και για τα παιδιά σας και για εσάς.

Λοιπόν προσωπικά το φτιάχνω αρκετά συχνά.Παίρνουμε μπανάνες αν είναι πιό ώριμες ακόμα καλύτερα η μπορεί να έχουμε και κάποιες στο σπίτι που μας έχουν μείνει και τις κόβουμε σε φέτες τις βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσουν.Καλύτερα είναι να το κάνετε το βράδυ  που θα πάτε για ύπνο η το πρωί που θα φύγετε για δουλειά έτσι ώστε όταν γυρίσετε να είναι παγωμένες.Όταν παγώσουν τις βάζετε στο μπλέντερ αν θέλετε με λίγη ζάχαρη τις χτυπάτε γίνεται ένα ωραίο ομοιογενές μίγμα και το παγωτό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπορείτε να το φάτε έτσι  και εδώ πετυχαίνουμε το γευστικό ,δροσιστικό και με λίγες θερμίδες .Αλλά και να το προικίσετε με ότι επιθυμείτε όπως μπισκότα,κακάο,μέλι,ξηρούς καρπούς,γλυκό του κουταλιού,σιρόπι ,είτε μέσα κατά τη διάρκεια που το χτυπάτε είτε από πάνω.

τώρα έγω σας είπα τον τρόπο με τις λίγες θερμίδες από εκεί και πέρα η επιλογή είναι δική σας καμία ευθύνη δεν φέρω.Να προσέχετε για να έχετε.

Καλή απόλαυση και σας περιμένω να μου πείτε πόσα παγωτά τελικά φάγατε για να μην ξεχνιόμαστε!!!

Φωτογραφία από Alexas_Fotos από το Pixabay

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.