Δωρεάν εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδα Β και C

Δωρεάν εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδα Β και C

Δωρεάν εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδα Β και C

Στη σημερινή εποχή έχουμε όσο τίποτε άλλο ανάγκη την ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ο καθένας που είναι μέλος μέσα σε μια κοινωνία έχει ανάγκη να νιώθει ασφάλεια και προστασία. Πολλοί ίσως ακόμα και σήμερα να θεωρούν ταμπού να κάνουν εξέταση για hiv και ηπατίτιδα β και c.Ισως φταίει η νοοτροπία που έχουμε απέναντι σε αυτές τις ασθένειες, ίσως κάποιοι να μην θέλουν να μάθουν εάν πάσχουν γιατί θα θεωρήσουν οτι στιγματίζονται. Δύσκολα ξεκινάει πιστεύω κάποιος να πάει να κάνει τέτοιου είδους εξετάσεις ακόμα και έαν έχει μια υποψία. Γιατί αναρωτιέται και αν συμβαίνει κάτι τι κάνω? Ένα μεγάλο ερώτημα που δυσκολεύει τους περισσότερους αν όχι όλους η απάντηση.

Εγώ όμως θα σου πώ οτι πρέπει να πας να κάνεις τις εξετάσεις γιατί η γνώση είναι δύναμη. Οτι ξέρουμε μπορούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Αλλωστε τις εξετάσεις δεν τις κάνουμε με δεδομένο οτι μας συμβαίνει κάτι αλλά προληπτικά. Η πρόληψη σώζει ζωές να το θυμάστε.

Ολοι έχουμε ανάγκη να αισθανόμαστε ασφαλείς και υγιείς.

Μια εξαιρετική δράση με πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για hiv και  ηπατίτιδα B και c έχει ξεκινήσει ο Δήμος Περιστερίου.Ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Περιστερίου, Καρδιολόγος Γεώργιος Μπεκιάρης ενημερώνει  τους ενδιαφερόμενους δημότες ότι η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό θα σταθμεύει κάθε ΤΡΙΤΗ για όλο το έτος, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου και θα πραγματοποιεί «ΔΩΡΕΑΝ» εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C, σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Για τον Ιούλιο οι ημερομηνίες εξετάσεων είναι 7,14,21,28/7 ώρες 18:00 -21:00

Για τον Αύγουστο 4,28/8 ώρες 18:00 -21:00

Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Εμεις με τη σειρά μας να πούμε οτι ευελπιστούμε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες και σε άλλους δήμους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *