Εκδήλωση για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα στα Μέγαρα

Εκδήλωση για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα στα Μέγαρα

Εκδήλωση για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα στα Μέγαρα

 Το νεοσύστατο φιλοζωικό σωματείο ο Αδέσποτος Παλμός με την  Μαρία Αρκομάνη ευαισθητοποιημένη απέναντι στα ζώα και  φιλοδοξώντας να δώσει τον ίδιο παλμό αγάπης και προσφοράς στους συμπολίτες της .Προγραμματίζουν μια εκδήλωση για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα η οποία θα πραγματοποιηθεί  στις 15 Ιουλίου στην πλατεία Λιτάρα και ώρα 19:30 στα Μέγαρα.

  θα δοθούν δώρα και πολλές άλλες εκπλήξεις.Δεν θα πραγματοποιηθεί κάποιο Bazaar ούτε θα μαζευτούν χρήματα.Παρά μόνο όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τροφές για τα ζώα και όχι χρήματα.

  Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για την πολύ ωραία ιδέα και πράξη.Εύχομαι να γίνουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.Με αφορμή το γεγονός αυτό θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη που υπάρχει για την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στα ζώα.Ας προσπαθήσουμε όταν παίρνουμε ένα κατοικίδιο να είναι η επιλογή μας για όσο εκείνο ζεί και όχι για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μετά να το εγκαταλείπουμε.Να είμαστε κατασταλαγμένοι με το βάρος της ευθύνης που έχει όταν αναλαμβάνουμε να προστατεύσουμε ένα ζώο.Μην ξεχνάμε ότι μας έχει ανάγκη και περιμένει απο εμάς να το ταίσουμε να του δώσουμε νερό και να το βγάλουμε μια βόλτα.

 Οσον αφορά τα αδέσποτα θεωρώ οτι ο καθένας μας ,αν σε κάθε γειτονιά έβαζε λίγη τροφή και νερό δεν θα υπήρχαν στους δρόμους εξαθλιωμένα ζώα.

  Να θυμόμαστε οτι τα ζώα είναι φίλοι μας,η παρέα μας ,η συντροφία μας αλλά και η προστασία μας.Ας τους δώσουμε τη θέση που τους αξίζει στη καρδιά μας και στο σπίτι μας να τα βοηθήσουμε να έχουν το δικό τους χώρο τη δική τους γωνιά και ζεστασιά.

Με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Πληροφορίες απο  www.megara.org

φωτογραφία Alexander Hood από το Pixabay 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.