ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

smartphone-1445489640

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Όντως ζουν ανάμεσα μας.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι τίτλος από ταινία και μάλιστα τρόμου χαχαχα.

Όχι μην τρομάζετε, μιλάω για αυτούς που ακόμα τουλάχιστον δεν έχουν την απόλυτη σύνδεση με την τεχνολογία.

Ειλικρινά με αυτό το θέμα δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω.θα προσπαθήσω να διατυπώσω δύο τρία πράγματα που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό.

Προσωπικά μεγάλωσα εκείνα τα χρόνια που παίζαμε κρυφτό,κυνηγητό.Τρώγαμε ψωμί με λάδι και ζάχαρη και εννοείτε ότι η μητέρα μας έφτιαχνε για όλους.

Για να κανονίσουμε που θα βρεθούμε θυμάμαι το κανονίζαμε από το σχολείο.Ο ένας το έλεγε στον άλλον.Είχαμε συγκεκριμένο στέκι(δρόμο) που βρισκόμασταν.

Παίζαμε βόλεϊ και για φιλέ είχαμε το πορτόνι της γειτόνισσας.

Οι γονείς μας όταν μας έψαχναν ήξεραν που θα μας βρούν.Μια φωνή έβαζαν και όποιος από όλη τη παρέα άκουγε απαντούσε.Έτσι αυτόματα όλες οι μανάδες ήξεραν που βρισκόμασταν.

Διαβάζαμε και βγαίναμε έξω να παίξουμε ,και ραντεβού να μην είχαμε σε δυο σημεία να πήγαινες ήξερες ότι κάποιος θα έρθει.Αυτόματα είχες παρέα.

Τι ωραία!!!

Τώρα περνάω στις γειτονιές δεν βλέπω κανένα παιδί να παίζει.

Πλέον τα περισσότερα παιδιά δεν τα ξέρουν αυτά τα παιχνίδια και δικαίως αφού δεν τους τα έμαθε κανείς.

Τους  βλέπεις όλους από τα παιδιά μέχρι τους μεγάλους να είναι πάνω από μια οθόνη είτε του κινητού,είτε του τάμπλετ,είτε του λάπτοπ.

Σήμερα για να δώσεις ραντεβού θα επικοινωνήσεις με τον άλλον 100 φορές.Ελα να το κάνουμε και δέκα,έλα σε πέντε φτάνω,έλα είμαι εκεί σε ένα.Οι γνωστές ατάκες που ακούς πλέον όταν κανονίζεις ένα ραντεβού.

Ήμαρτον παναγία μου κουράστηκα.

Σου στέλνει ο άλλος στο facebook,σου στέλνει στο messenger,σου στέλνει στο instagram,tweet.Και δεν ξέρω και τι άλλο βλέπετε είναι και πολλά.

Πιο παλιά σε έπαιρνε κάποιος στο σταθερό συμφωνούσατε μια συγκεκριμένη ώρα και τέλος.Δεν μπορούσε να σου πεί σε πέντε φτάνω καi να σε έπαιρνε τηλέφωνο δεν θα σε έβρισκε.

Η πρώτη ερώτηση που κάνεις με το που γνωρίζεις κάποιον είναι facebook έχεις;

Όποιος τολμήσει και πεί δεν έχω τον κοιτάς καλά καλά να δείς μήπως έχει κάποιο πρόβλημα.Όποιος δεν έχει θεωρείτε μη φυσιολογικός.

Βλέπω κόσμο να περπατάει στο δρόμο και να κοιτάει στο κινητό το facebook.Δεν κοιτάει  μπροστά του να δεί μην τον χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο.

Πηγαίνουν παρέες για καφέ και ο καθένας κοιτάει στο κινητό του facebook. Μου λέτε γιατί βγήκατε έξω για καφέ αφου δεν μιλάτε;

Αφήστε το άλλο με τις φωτογραφίες είμαι εδώ για καφέ,είμαι εκεί για φαγητό.Πάω εδώ διακοπές,βγήκα έκει.

Φωτογραφίες που είναι το σπίτι μου,πως είναι,ποιοί είναι οι φίλοι μου.Το χειρότερο για εμένα είναι οι φωτογραφίες που βάζουν με τα παιδιά τους.Όχι φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο.Kαι όλα αυτά για κάποια like πόσα περισσότερα like θα πάρει η κάθε φωτογραφία.

Τέλος πάντων εγώ δεν μπορώ να κρίνω κανέναν για τις επιλογές του.

Ήθελα να γράψω αυτό το άρθρο.Για να σας επισημάνω και να θυμίσω σε μερικούς που έζησαν τα ίδια χρόνια με έμενα πόσο πιο ανέμελα ήμασταν.

Θα έλεγα να φροντίσουμε σε όλη αυτή την τεχνολογία και την πληροφορία που έχουμε.Να κάνουμε χρήση και όχι κατάχρηση.

Ακόμη όταν συναντάτε τους φίλους σας τους αληθινούς φίλους τους πραγματικούς που υπάρχουν στη ζωή σας.Μιλήστε μαζί τους πείτε τα νέα σας.Αφιερώστε τους χρόνο.

Και αν θέλετε αν κρατήστε εν μέρει κάποια πράγματα για εσάς να έχετε μια ιδιωτικότητα.Απλά μοιραστείτετα με τον αληθινό σας περίγυρο.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.